Skip to end of metadata
Go to start of metadata


Sinds kort zijn we op de RIGD-LOXIA Servicedesk overgestapt naar een Servicedesk portaal voor het registreren van incidenten en meldingen.

Deze kun je benaderen via https://jira.rigd-loxia.nl/servicedesk/ (Deze link bookmarken in je favoriete webbrowser)


Hieronder een beknopte uitleg hoe ingelogd en gewerkt kan worden met het LOXIA-Servicedesk Portaal.


 1. Inloggen

  Voordat je een incident kan melden moet je inloggen met je JIRA account.

  Mocht je geen JIRA account hebben dan kun je een account aanmaken door te klikken op de signup link.


  Iedereen kan een (gratis) persoonlijk account aanmaken. Hiermee kan je ook (naast het standaard account, dat sowieso alle updates krijgt) jezelf abonneren op updates van het Ticket (zie punt 2 )


  Na inloggen kan je een ticket inschieten. Alle updates (aanmeld/update/afmeld) die op het ticket plaatsvinden worden automatisch doorgestuurd naar het e-mailadres dat gekoppeld is aan jouw JIRA account.
 2. Ticket aanmaken

  Het Ticket wordt na aanmaken in behandeling genomen en de updates worden gestuurd naar het e-mailadres dat gekoppeld is aan jouw JIRA account.


  Indien je tussendoor wilt kijken naar de status, of extra informatie wilt toevoegen, dan kun je het ticket (na inloggen) bekijken bij de knop “Requests”


 3. Notificaties instellen

  Via de LOXIA Servicedesk Portal kun je de status (zoals bijvoorbeeld terugkoppelingen) van je melding volgen en of nieuwe opmerkingen toevoegen indien nodig.


  Je kunt indien gewenst jezelf of iemand anders ook toevoegen aan het ticket. Deze persoon wordt dan ook meegenomen met alle updates. Dit doe je met “Share”. Deze persoon moet wel bekend zijn in het LOXIA Servicedesk Portaal. Indien je dat nog niet bent, kan je zelfstandig (gratis) een eigen account aanmaken.

   

  Neem gerust contact met de servicedesk (schiet een incident in via de portal) mocht je nog vragen hebben over de werking van het Servicedesk Portaal of voor een demo. • No labels